MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Getty images/zdjęcie ilustracyjne

Wyśmienite ciasta bez jajek. Sprawdź top 7 najlepszych przepisów na niezawodne desery. Wypróbuj tiramisu bez jajek i inne słodkości

Ciasto kinder bueno bez jajek

Składniki:
- 400 g herbatników,
- 200 g nutelli,
- szklanka mleka,
- 250 g mascarpone,
- 3 łyżki miodu,
- tabliczka gorzkiej czekolady,
- 500 g śmietanki 36%,
- łyżka masła,
- 2 łyżki cukru pudru,
- kilka orzechów laskowych,
- batoniki kinder bueno do dekoracji.

Jak zrobić kinder bueno – pyszne ciasto bez jajek?
1. Czekoladę rozpuściłam z masłem w rondelku.
2. Połowę śmietanki ubiłam na sztywno z cukrem pudrem, po czym wymieszałam z połową
mascarpone. Na koniec dodałam do masy przestudzoną czekoladę i wymieszałam.
3. Drugą połowę śmietanki zagotowałam z masłem i miodem. Dodałam mascarpone i wymieszałam.
4. W szklance mleka moczyłam namoczyłam każdy herbatnik.
5. Na dnie formy, wyłożonej papierem, położyłam pierwszą warstwę herbatników.
6. Na herbatnikach ułożyłam masę z mascarpone i czekoladą. Przykryłam kolejną warstwą herbatników i położyłam masę z mascarpone i miodem.
7. Na wierzchu położyłam masę z czekoladę. Udekorowałam orzechami i połamanymi batonikami. Wstawiłam na kilka godzin do lodówki.

Zobacz również

Stolica Dolnego Śląska przeniesiona do Legnicy? Nowy pomysł reformy administracyjnej

Stolica Dolnego Śląska przeniesiona do Legnicy? Nowy pomysł reformy administracyjnej

Ranna kobieta ze śrubokrętem wbitym w nogę w Lesznie. Policja zatrzymała mężczyznę

TYLKO U NAS
Ranna kobieta ze śrubokrętem wbitym w nogę w Lesznie. Policja zatrzymała mężczyznę

Polecamy

Te antyczne zboża są najlepsze dla cukrzyka

Te antyczne zboża są najlepsze dla cukrzyka

Uwodzicielskie perfumy na lato. Wszyscy będą pytać, czym pachniesz

Uwodzicielskie perfumy na lato. Wszyscy będą pytać, czym pachniesz

Najlepsza tarta z rabarbarem i bezą. Znika do ostatniego okruszka

Najlepsza tarta z rabarbarem i bezą. Znika do ostatniego okruszka