MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W barwnej skórce jabłka znajdują się liczne substancje o...
fot. pixabay

Dlaczego warto jeść jabłka? Korzyści jest wiele! Wspomogą odchudzanie, koncentrację i pracę serca. Już jedno jabłko dziennie zrobi różnicę

To „zamiatacze” wolnych rodników

W barwnej skórce jabłka znajdują się liczne substancje o działaniu antyoksydacyjnym, takie jak beta-karoten (48 mcg.), kryptoksantyna (20 mcg.), luteina i zeaksantyna (54 mcg.), cyjanidyna (2,86 mg), epikatechina (13,7 mg), kwercetyna (7,3 mg), proantocyjanidyny (171 mg).

Jabłka pomagają neutralizować nadmiar wolnych rodników, które towarzyszą otyłości, cukrzycy i innym chorobom metabolicznym.

Zobacz również

Powrót do Krakowa. Wojciech Słomka piłkarzem Hutnika

NOWE
Powrót do Krakowa. Wojciech Słomka piłkarzem Hutnika

Mercedes uderzył w latarnię. Co z kierowcą? [FOTO]

NOWE
Mercedes uderzył w latarnię. Co z kierowcą? [FOTO]

Polecamy

Nagradzanie za wyniki to klucz do sukcesu czy porażki?

Nagradzanie za wyniki to klucz do sukcesu czy porażki?

Wyjątkowe naleśniki z musem jagodowym. Dzieci zajadają aż im się trzęsą uszy

Wyjątkowe naleśniki z musem jagodowym. Dzieci zajadają aż im się trzęsą uszy

Taką konfiturę smażyły nasze babcie. Jest gęsta, słodka i pyszna. Niebo w gębie!

Taką konfiturę smażyły nasze babcie. Jest gęsta, słodka i pyszna. Niebo w gębie!